Je moet dit boek lezen als je helderheid in je leven wilt krijgen.

Psychotherapie Utrecht

Iedereen heeft op verschillende momenten in zijn leven wel eens moeilijkheden. Soms kan het moeilijk zijn om positief en gemotiveerd te blijven wanneer de dingen niet gaan zoals je had gehoopt. Maar, of we het ons nu realiseren of niet, deze moeilijkheden zijn een kans om te groeien en te leren. Ze kunnen ook een teken zijn dat we iets moeten veranderen om gelukkiger en meer voldaan te worden. Laten we eerlijk zijn: ongelukkig of onvoldaan zijn komt door stil te staan bij de dingen die we niet hebben of niet genoeg van hebben – dat is waarom zo velen van ons worstelen met gevoelens van gebrek. De waarheid is dat als we ons elke dag vervuld willen voelen, we onze aandacht moeten verleggen van wat er niet is naar wat er wel is. Het probleem is dat de meesten van ons niet weten hoe of waar ze met dit proces moeten beginnen totdat we een belangrijke levensgebeurtenis meemaken die ons helpt door de bomen het bos te zien. Toch zijn er veel eenvoudige acties die iedereen elke dag kan ondernemen om innerlijk geluk en gemoedsrust te cultiveren in plaats van te blijven stilstaan bij het negatieve en te voorkomen dat je onvoldaan raakt. Wil je over dit zo problemen praten dan kan dat bij deze psychotherapie in Utrecht.

Neem regelmatig pauzes.

Als we onvoldaan zijn, hebben we vaak het gevoel dat er niet genoeg tijd op een dag is. Maar als we het altijd druk hebben, hebben we helemaal geen tijd. Te druk zijn is niet per se slecht, maar als we ons altijd haasten om dingen gedaan te krijgen, nemen we misschien nooit de tijd om van het leven en onszelf te genieten. Als je het gevoel hebt dat je altijd gefocust bent op werk of de eindeloze to-do lijst, neem dan regelmatig pauzes. Ga van je computer af, sluit de deur van je kantoor zodat je niet steeds gestoord wordt, en laat je gedachten afdwalen. Het is niet nodig om je op je werk te concentreren als je er niet eens zin in hebt. Als je vrij bent, doe dan iets dat je in een positieve stemming brengt en je helpt om al het andere even te vergeten.

Laat giftige relaties los.

Als we onvoldaan zijn, proberen we vaak het gat te vullen met negatieve mensen of relaties, maar dat is zelden een goede oplossing. Als we niet tevreden zijn met ons eigen leven, zijn we eerder geneigd onze energie te richten op de problemen van een ander en proberen die te veranderen. Dit werkt zelden, maar het put ons nog meer uit en kan ons in het proces onvoldaan maken. Het is belangrijk om te onthouden dat problemen van binnenuit komen en niet van krachten van buitenaf, dus het veranderen van mensen of situaties maakt zelden iemand gelukkig en lost zelden problemen op. De oplossing is vaak veel eenvoudiger: laat de relatie los. Als iemand je naar beneden haalt in plaats van je op te beuren, is het vaak het beste om los te laten als je je energie kunt richten op positievere relaties. Als je in een giftige relatie zit en niet weet hoe je het los moet laten, vraag dan om hulp.

Wees moedig, stel je kwetsbaar op en doe aan zelfzorg.

Als je je onvoldaan voelt, zul je vaak merken dat je geen risico's neemt of nieuwe dingen probeert. Je kunt ook bang zijn om je kwetsbaar op te stellen tegenover een ander mens. Maar als we niet tevreden zijn met ons leven, zijn we te bang om risico's te nemen of ons kwetsbaar op te stellen. Niemand is ooit verder gekomen in het leven door te bang te zijn om te laten zien wie ze werkelijk zijn. Als we niet tevreden zijn, is een van de beste manieren om gelukkiger te worden het nemen van kleine stappen naar iets groters en uitdagenders. Maar probeer niet om iets te groot of overweldigend in een keer te doen. Als je onvervuld bent, wees dan moedig en neem stappen in de richting van iets dat je bang maakt; iets dat je altijd al hebt willen doen, maar nog niet hebt aangedurfd. Stel je kwetsbaar op en stel je open voor iemand die je vertrouwt, maar neem geen onnodige risico's.

Conclusie.

Onvervulde mensen proberen vaak geluk te vinden door na te jagen wat er ontbreekt. Dit leidt meestal tot meer stress, angst en ongelukkigheid. De beste manier om gelukkig te zijn is door nu een levensstijl van vrede en welzijn te cultiveren. Dit kun je doen door tijd voor jezelf te nemen, aan zelfzorg te doen en moed, kwetsbaarheid, dankbaarheid en vergevingsgezindheid te cultiveren.

Onvervulde mensen kunnen ook meer vervuld raken door hun focus te verleggen van wat er ontbreekt naar wat er wel is. Regelmatige pauzes nemen, de deur van je kantoor sluiten en je gedachten laten afdwalen zijn allemaal eenvoudige maar krachtige manieren om dit te doen. Onvervulde mensen kunnen ook meer vervuld raken door het cultiveren van moed, kwetsbaarheid, dankbaarheid en vergevingsgezindheid.